2013 m. spalio 9 d., trečiadienis

HBDI panaudojimas porai









Sako, kad pavasarį net ir lėktuvai skraido po du. Baigiasi pavasaris, ateina vasara, o rudenį prasiskleidžia porų gyvenimas šeimose, versle, tarpusavio pagalboje, mokyme ir kt. srityse. "Kur du stos visados daugiau padarys" - teigia liaudies išmintis.

Tačiau galime stebėti ir tokius atvejus, kai verslo ar šeimyninio gyvenimo partneriai neranda rakto į bendrabūvio bei veiklos kokybę. Čia Herrmann metodologija siūlo sprendimą - lyginamąją dviejų individų mąstymo polinkių analizę - HBDI poros profilį. HBDI poros profilio analizė ir profesionalus interpretavimas leidžia išryškinti potencialias sinergijos ar konflikto sritis įprastinėse ir streso sąlygose bei atskleisti naują bendravimo ir bendradarbiavimo perspektyvą bendro gyvenimo ar veiklos kontekstuose.

HBDI poros profilio analizė gali būti aktuali trijose situacijose:

Įvedimo situacija, kai du žmonės dar vienas kito nežino, bet juos suvedė bendra veikla ar gyvenimas. Tai gali būti:
  • Į bendrą darbą poroje įsijungiant naujam darbuotojui HBDI poros profilio analizė ir interpretacija panaudojami kaip būdas susipažinti ir greičiau pasirengti bendram darbui.
  • Naujo nario įsijungimas į komandą gali būti pagreitintas atlikus naujojo nario porų su visais kitais komandos nariais analizę.
  • HBDI poros profilio perskaitymas gali būti kaip pirmasis mokytojo susitikimas su besimokančiu žmogumi. Tai gali ne tik juos pastatyti į lygiaverčių mąstančių partnerių gretą, bet ir padėti nuo pat pradžių suderinti mokymo ir mokymosi stilius.
  • pradžioje vyro ir moters santykiai rutuliojasi intuityviai, tačiau kai kurioms poroms dar santykių pradžioje rūpi paieškoti gilesnio tarpusavio supratimo. HBDI yra viena galimybė.
Sinergijos siekimo situacija, kai du žmonės vienas kitą žino, gerai sutaria, nori būti ar dirbti kartu, tačiau siekia maksimalios bendrabūvio ar bendros veiklos sinergijos. Tai gali būti šie HBDI panaudojimo atvejai:
  • Seniems bendradarbiams ar vadybinės komandos nariams pravartu atlikti HBDI poros profilio analizę ir interpretaciją prieš išeinant į naują veiklos etapą ar imantis naujos užduoties.
  • Sutuoktiniams pravartu pažvelgti į HBDI poros profilį ir jo pagrindu stiprinti tarpusavio santykius arba optimizuoti šeimos kaip organizacijos funkcionavimą.
  • Kartais pravartu atlikti HBDI poros profilių analizę motinai/tėvui ir paaugusiam sūnui/dukrai. Tai galimybė tarpusavio supratimą pakelti į naują lygmenį.
  • Bendrą mokymo ir mokymosi patirtį sukaupę mokytojas ir mokinys gali atlikti HBDI poros profilio interpretaciją ir paieškoti naujų sinergijos galimybių mokymo-mokymosi veikloje.
  • Mentoriaus ir jo kliento HBDI poros profilio analizė gali tiesiogiai prisidėti prie harmoningesnio tarpusavio santykio užmezgimo ir efektyvesnio bendradarbiavimo.
Konflikto sprendimo situacija, kai du žmonės žino vienas kitą ir tarp jų yra tam tikrų aštrių neišspręstų klausimų, kuriuos jie siekia išspręsti. Konfliktas gali iškilti bet kuriai, aukščiau paminėtai, grupei. HBDI poros profilio analizė ir interpretacija padės:
  • Racionalizuoti "emociškai įelektrintą" situaciją.
  • Apčiuopti mąstyme slypintį konflikto pagrindą.
  • Kartu ieškoti konflikto sprendimo kelių.
HBDI panaudojimas porai vyksta tokiais etapais:
  1. Apsisprendimas poroje panaudoti HBDI
  2. HBDI panaudojimas individualiame lygmenyje
  3. HBDI poros profilio analizė (individualiai)
  4. HBDI poros profilio interpretavimas (su konsultantu)
  5. Gautos informacijos panaudojimo galimybių apžvalga
  6. Bendras sprendimas ir tolimesnis darbas plėtojant santykius poroje.
Kviečiu įvairias poras pasinaudoti HBDI poros profilio atskleidžiamomis galimybėmis geriau vienam kitą pažinti bei harmonizuoti santykius ir bendrą veiklą. Daugiau informacijos rasite paslaugos brošiūroje.

Komentarų nėra: