2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

Seminaras visam protui






Tik ką grįžau iš Anglijos, kur gražioje vietoje netoli Vinzoro dalyvavau keturių dienų Herrmann International seminare (trenerė Cynthia Radford, JAV). Po šio įvykio noriu pasidalinti išskirtine viso proto įjungimo patirtimi.

Dar pirmą dieną vienas dalyvis paklausė: "Ar čia atsitiktinumas, kad ...?" Atsakymas buvo "Mažai kas čia yra atsitiktinumas?" Gerai apgalvotas buvo ne tik seminaro turinys ar metodai, bet ir susodinimas, dovanėlės, užkandžiai ir t.t. Niekas nebuvo šiaip sau, kiekviena detalė turėjo tikslą.

Galima pasakyti, kad seminare buvo kruopščiai suprojektuota ir pastatyta vedrodžių sistema: buvo galima stebėti save individualiai ir grupėje. Buvo galima stebėti mąstymą ir veikimą skirtingose modose: analizuojant, logiškai samprotaujant ir pagrindžiant, arba įsivaizduojant, spėliojant ir žaidžiant arba planuojant praktinius žingsnius, juos derinant ir veikiant, arba įsijaučiant, įsiklausant į kitus ir mezgant tarpasmeniniu ryšius.

Po keturių dienų refleksijoje aš pažymėjau 15 charakteristikų, kuriomis prisidėjau prie grupės darbo (žali skritulėliai). Visi kiti seminaro dalyviai turėjo galimybę atpažinti mano indėlį (oranžiniai skritulėliai). Dabar pažiūriu į šį modelį ir matau, kad per tas dienas tikrai įdarbinau net ir pačias atokiausias savo smegenų kerteles.


Dabar galvoju, kaip aš galiu padėti savo kolegoms tai patirti ir toliau plėsti viso proto įjungimą patiriančių žmonių ratą

Komentarų nėra: