2013 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Laimėk savo medalį!
















Kai esame stipresni už kitus ir laimime varžybose, mes nusipelnome medalio. Medaliu mes įvertinami už nuopelnus savo šaliai ar tarptautinei bendruomenei. Medalis reprezentuoja vertingus pasiekimus.
Edward de Bono mąstymo lavinimo sistemoje svarbią vietą užima "Šešių vertės medalių" sąranga (ŠVM), padedanti reflektuoti vertybes ir išplėsti vertės apžvalgos lauką sprendimo priėmimo, projektavimo ir komunikacijos situacijose.
Priklausomai nuo vidinės pozicijos ir atliekamos veiklos tu gali panaudoti "Šešis vertės medalius" savo nuopelnų padidinimui:
  • Jei esi savo mąstymą tobulinti siekiantis žmogus, tai ŠVM tau padės geriau suprasti už savo paties samprotavimų, požiūrių ar sprendimų slypinčias vertybes ir įžvelgti platesnį šių vertybių realizacijos spektrą.
  • Jei esi žmogus, pats projektuojantis savo gyvenimo kelią, tai ŠVM tau padės priimti sprendimus, pakeliančius tavo gyvenimo vertę.
  • Jei esi mokytojas, kuriantis prasmingo mokymosi galimybes, tai ŠVM tau padės priimti mokymosi vertę pakeliančius sprendimus ir užmegzti vertybėmis grįstą komunikaciją su savo mokiniais ir kolegomis.
  • Jei esi produktų ar paslaugų kūrėjas/projektuotojas ŠVM padės tau sukurti tai, kas turi aukštesnę vertę.
  • Jei esi vadybininkas, tai ŠVM padės tau geriau įžvelgti ir derinti paties, investuotojų, vadovų, darbuotojų, klientų bei kitų suinteresuotų pusių vertybes ir vertės suvokimą bendros veiklos lauke.
  • Jei esi verslininkas ŠVM tau padės pasiūlyti aukštesnę vertę už mažesnę kainą ir taip laimėti rinkos varžybas.

Mes visi galime pretenduoti į aukščiausios prabos medalį, jei sąmoningai atkreipiame dėmesį į vertybes, ir ne tik vertiname, kas yra padaryta kitų, bet ir kiekviena mintimi bei veiksmu generuojame naują vertę.

Komentarų nėra: