2014 m. gegužės 9 d., penktadienis

Kodėl šiai vasarai pasirinkau racionalumo ir iracionalumo dermę?




Tie, kurie jau įsijungę į nuoseklų savo mąstymo tobulinimo kelią, jau prieš savaitę gavo informaciją apie šios vasaros mokymus. Jau savaitė liko iki apsisprendimo dėl dalyvavimo. Tie, kurių informacija nepasiekė arba ją užtrynė emocija, tai čia rasite informacinį lapelį.

Keli paskutiniai metai mąstytojų bendruomenei buvo pilni naujų galimybių: įvadinė į de Bono mąstymą suvokimo plėtros programa (CoRT 1), kūrybinės dirbtuvės (CoRT 4), kepurės, medaliai, batai, Ned Herrmann metodologija individo, poros ir komandos mąstymo pažinimui. Visos šios galimybės buvo kuriamos skirtingų projektų rėmuose, tai natūraliai ir tikslinė grupė buvo apribota. Dabar pasibaigė didieji projektai ir atsilaisvino rankos daryti tai, ko reikia, kam reikia ir kaip reikia.

Paskutiniais metais mąstymo bendruomenės senbuviai, gerokai pažengę Edward de Bono mąstymo lavinimo sistemos įvaldyme, pradėjo kelti klausimą: „O kada bus galima susipažinti su penktąja Edward de Bono CoRT programos dalimi?“ Štai čia dabar yra tokia galimybė.

Paskutiniai metai buvo turtingi ir žmonėmis, kurie naujai įsijungė į mąstymo lavinimo kelią. Ne kartą mąstymo lavinimo programos pabaigoje sulaukdavau dalyvių klausimo: „O kas toliau?“. Sunku atsakyti į klausimą, kai pasinėriau į rinką, kur kitų mokymų temą, laiką ir dalyvius didžia dalimi nulemia užsakovas. Pabandysiu bent vienus mokymus per metus organizuoti savo iniciatyva. Tada visada žinosiu bent vieną mokymosi galimybę į priekį. Pažiūrėsiu, gal tai suveiks.

Nuo praeitų metų rugsėjo didelę savo minties darbo dalį skyriau Ned Herrmann sistemai. Tai nepraėjo be pasekmių. Tai leido iš naujos perspektyvos pažvelgti į Edward de Bono siūlomus mąstymo įrankius, o ypač į penktąją CoRT programos dalį - „Informacija ir jausmai“. Jaučiu vidinį poreikį paimti tą programą ir išversti ją kaip pirštinę į kitą pusę. Visa tai, taip pat, padiktuoja, ką šią vasarą reikia daryti.

Žinoma, galėjau palaukti, kol kam nors to prireiks tiek, kad imtųsi organizuoti ir formuluoti užsakymą, arba kol pasileis naujos projektinės linijos. Bet kam laukti, jei jau prieš metus nusprendžiau darbą su mąstymu padaryti pagrindine, o ne šalutine savo veikla.

Tai tiek mano motyvacijos. Toliau jau kitų motyvacija prasideda.

Komentarų nėra: