2014 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

„Rudi rudeniniai batai‟ - praktiškas pasirinkimas jums








Mes galime stengtis veikti protingai, mes galime atidžiai viską suplanuoti, mes galime naudoti geriausius patikrintus metodus ir priemones ir vistiek mums gali nepavykti. Nuo nesėkmės niekas neesame apsaugoti, bet galime pastebėti, kad kai kuriems žmonėms dažniau pavyksta padaryti. Galime stebėti šiuos žmones ir apibūdinti jų veiklą. Pastebėtume šiuos sėkmingos veiklos bruožus:

Pragmatiškumą - laikykis savo vertybių ir principų, gerai jausk situaciją ir žmones joje, o tada daryk tai, kas yra praktiška ir veda į siekiamus rezultatus.

Iniciatyvą - nėra ko laukti kol kas nors pasakys ką ir kaip reikia daryti, reikia įvertinti situaciją, išsikelti tikslus ir jų siekti; tik tada, kai rodai iniciatyvą, prisiimi atsakomybę ir imiesi kontroliuoti situaciją, tik tada gali ką nors pasiekti.

Sveiką nuovoką - nėra ko skraidyti padebesiais, o reikia imtis to, kas gali būti realiai padaroma konkrečioje situacijoje, kas gali duoti apčiuopiamų rezultatų.

Lankstumą - kam prisirišti prie fiksuotų planų, veikimo būdų ar priemonių; reikia žinoti, ką nori padaryti, ir gerai jausti situaciją, tada bus aišku, kas yra geriausia konkrečioje situacijoje.

Paprastumą - kam čia vaidinti protingą, kam apsunkinti sau ir kitiems gyvenimą komplikuotais sprendimais, reikia rinktis tai, kad paprasta, aišku ir veikia.

Efektingumą (ne vien efektyvumą) - ką norime padaryti, kokius išteklius turime ir kaip visa tai panaudosime maksimalaus rezultato gavimui.

Edward de Bono visas šias veiklos savybes apjungė į praktiško veikimo modą ir paženklino ją rudais rudeniniais batais (angl. brown brogues). Pasimatuokite juos ir jūs. Jie jums reikalingi: Nes jie rudi kaip ir žemė; jie turi padėti jums abiem kojomis tvirtai atsistoti ant žemės.
  • Jie odiniai ir patogūs, jums nereikės galvoti apie savo batus, galėsite galvoti apie kelionės tikslą.
  • Nes jie tinka prie skirtingų drabužių ir turi jums tarnauti pačiose įvairiausiose gyvenimo bei veiklos situacijose.
  • Nes jie yra tvirti ir gali atlaikyti didelius krūvius skirtingomis oro sąlygomis; jie nevienadieniai, o tarnaus ilgai.
  • Nes jie yra praktiškas praktiškas pasirinkimas.

Su šiais rudais rudeniniais batais galėsite ir kurti, jei situacija iš jūsų pareikalaus kūrybinių sprendimų, bet galėsite iš savo repertuaro išsitraukti ir seniai patikrintus sprendimus.  Šie batai jus pakreips, kuriuo kuriuo keliu konkrečiu atveju geriau eiti.

Jei kojas nutrynė ankšti formalūs batai, jei jos prakaituoja guminukuose ar šąla sportinukuose, jei šlepetės stabdo spartų žingsnį link tikslo, tai metas persiauti rudais rudeniniais batais ir kibti į veiklą. Pirmyn!

Komentarų nėra: