2014 m. vasario 14 d., penktadienis

Herrmann metodologija grįstų paslaugų verslui sistema



Jau anksčiau pradėjau pristatinėti atskiras Herrmann metodologija grįstas paslaugas individui, porai, komandai ir organizacijai. Keturi žingsniai detalizuojant jau reikalauja sisteminimo pastangos.

Prisėdau ir supaišiau visuminį vaizdelį taip, kaip jį šiuo metu matau. Siekiau parodyti atskiras paslaugas ir jų tarpusavio ryšį. Rodyklės nurodo galimas judėjimo kryptis nuo vieno mokymosi modulio prie kito.

Pradžia visuomet yra nuo Individualaus HBDI® profilio, sustoti galime bet kurioje vietoje - iš karto po savo paties, poros ar po komandos mąstymo pažinimo - arba pabaigos gali visai nebūti. Galima išeiti į visą gyvenimą trunkantį asmeninio arba komandos mąstymo tobulinimą - tobulumui ribų nėra.

„Mąstymo galimybių išplėtimą“ pagal individui, porai, komandai ar organizacijai parengtą mąstymo lavinimo programą aš nudažiau kita spalva, nes čia jau gali būti pritrauktos pačios įvairiausios mąstymo lavinimo metodologijos.

Grupės mąstymo pažinimo ir potencijų atskleidimo modulius sujungiau balta punktyrine linija, kadangi nelabai matau prasmės juos išskirti.

Geltona punktyrine linija apibraukiau modulius, kurių vienas arba keli gali būti pasirenkami kaip tolimesnis žingsnis po poros arba grupės mąstymo profilių pažinimo. Po šių penkių modulių reikėtų padėti daugtaškį. Tikėtina, kad juos palaipsniui papildys nauji. Šie visi moduliai yra parengti Herrmann metodologijos pagrindu ir orientuoti į specifines HBDI® taikymo sritis.

Aš švietimą matau kaip specifinę HBDI® taikymo sritį ir ją pabandysiu parodyti kita schema. Bet tai teks padaryti kitą kartą.

Komentarų nėra: