2017 m. kovo 8 d., trečiadienis

Vasara su Edward de Bono mąstymu


Pavasaris, saulės spinduliai ir grįžtantys paukščiai primena vasarą ir pažadina vidinį instinktą grįžti namo. O kur tie namai?

Pastaraisiais metais aukštą prioritetą buvau atidavus savo emocinio intelekto projektui ir apleidau Edward de Bono bendruomenę. Paskutiniais mėnesiais sulaukiau keletą stiprokų bakstelėjimų į pašonę ir klausimų apie planus šią vasarą organizuoti trečio, ketvirto ar penkto žingsnio intensyvias programas, leidžiančias eiti toliau su Edward de Bono mąstymo lavinimo sistema „CoRT Thinking“.

Į tokį bakstelėjimą atsakau PO. TAIP arba NE pasakysiu vėliau.

Aš matau galimybę šią vasarą realizuoti (nors labai nemėgstu organizuoti) vasaros stovyklos tipo savaitės trukmės renginį su intensyvia mąstymo įrankių įvaldymo ir taikymo „čia ir dabar“ programa. Mano galvoje iškilo prisiminimai apie CoRT 2 vasarą prie ežero Molėtų rajone, CoRT 3 stovyklą Karklėje; CoRT 4 kūrybines dirbtuves Melnragėje, "Klumpės Malūne" ir "Tundroje". Taip pat prisimenu ir prieš tris metus Rumšiškėse neįvykusį CoRT 5 renginį.

Kyla klausimas: Koks programos turinys būtų aktualus dBT bendruomenei 2017 metų vasarą? Po pirminių pasikalbėjimų su poreikį komunikuojančiais dBT bendruomenės nariais šiai vasarai aš matau tokias tris alternatyvas:

CoRT 3 SĄVEIKA (INTERACTION), kuri orientuojasi į kelių mąstytojų skirtingų požiūrių susitikimą. Lyginant su Karklės stovykla aš norėčiau šią programą praturtinti Herrmanno metodologijos programos „HBDI® komunikacija“ elementais. Iš kelių pusių girdėjau poreikį vėl grįžti prie tos programos.

CoRT 4 KŪRYBA (CREATIVITY), kur įvaldoma ir taikoma kūrybinio mąstymo instrumentų sistema. Kadangi tai yra kūrybinės dirbtuvės, čia yra reikalavimas, kad visa grupė ar atskiros komandos grupės dirbtų ties konkrečia kūrybine užduotimi: nauju praktiniu ar meniniu projektu, konkrečia problema, inovacijomis ar produkto dizainu… Tai gana populiari programa - visi nori stebuklingos kūrybiškumo lazdelės.

CoRT 5 INFORMACIJA IR JAUSMAI (INFORMATION AND FEELINGS), kur mąstymo instrumentų pagalba mokomasi išlaikyti mąstymo visumą konkrečiose mąstymo situacijose. Ši programa savaip integruoja Edward de Bono CoRT programą. Ją esu pilnai prasukus tik su gimnazistais ir nedideliame bendraminčių ratelyje. Prieš tris metus vasarą šią programą integravau su Herrmanno visuminio proto® principais. Neesu tikra, ar čia gausis kritinė masė pasirengusių žengti šį žingsnį, bet išmetu į eterį.

Prieš nusprendžiant dėl proto nuotykio turinio šiai vasarai ir kreipiantis į kolegas organizacinės pagalbos aš noriu išsiaiškinti realų poreikį.

Padariau klausimyną, kur esminiai klausimai yra dėl programos turinio ir priimtinos organizacinės formos.

Kviečiu visus susidomėjusius greituoju būdu užpildyti klausimynąJei mintys netelpa į mano klausimyno formą, tai užpildžius klausimyną rašykite man į el-paštą.

Jei iki kovo 19 d. pavyktų prasukti preliminarią apklausą, tai galima būtų sakyti TAIP, ieškoti praktinių sprendimų ir įjungti organizacinę mašiną.

Iki turiningų susitikimų

Komentarų nėra: